28й Міжнародний туристичний салон «Україна» - UITM’2022
Зустрінемось після перемоги! • Україна, Київ, МВЦ, Броварський пр-т, 15

Аеропорт «Київ» святкує 95-річчя та оновлює Термінал А

news
23 травня в аеропорті «Київ» імені Ігоря Сікорського урочисто було відкрито новий простір Терміналу «А», який збільшив загальну площу на 9500 кв.м.
Аеропорт «Київ» святкує 95-річчя та оновлює Термінал А
«Ми прийняли рішення розширити міжнародний термінал , щоб кияни та гості міста не стояли в чергах під час реєстрації на рейси та проходження необхідних процедур протягом пікових годин. Наша група системно реінвестує прибуток у розвиток аеропорту та лише в поточну реконструкцію нового терміналу залучила близько 630 млн. гривень. Своїм прикладом хочемо показати ефективність державно-приватного партнерства, особливо в інфраструктурних проектах міжнародного значення», - зазначив засновник інвестиційної групи UFuture Василь Хмельницький.
На першому поверсі нового крила терміналу буде 13 стійок реєстрації та 9 пунктів контролю на авіаційну безпеку. На другому – 18 стійок еміграційного контролю. В новому крилі терміналу відкриється великий магазин Duty Free, кафе WOG, ресторани української та іспанської кухні, фаст-фуд корнер та декілька сувенірних крамничок.
Крім того, на площі перед Терміналом «А» збудовано новий паркінг на 135 місць, що збільшить їх загальну кількість майже на 40%.
Відкриття оновленого Терміналу «А» - це подарунок не лише киянам та пасажирам, але й самому аеропорту, адже 25 травня тут святкуватимуть 95-річний ювілей.
20 травня міжнародний аеропорт «Київ» ім. Ігоря Сікорського обслужив мільйонного пасажира з початку 2019 року. В планах аеропорту до кінця року надати послуги не менш ніж 3 млн пасажирів.

www.utg.net.ua