28й Міжнародний туристичний салон «Україна» - UITM’2022
Зустрінемось після перемоги! • Україна, Київ, МВЦ, Броварський пр-т, 15

Україна підписала безвіз з Монголією

news
Україна вже має безвіз із 88 країнами, а зі спрощеним в’їздом до інших країн – це вже понад 140. Україна та Монголія домовилися про взаємний безвізовий режим.
Україна підписала безвіз з Монголією
Відповідну угоду між урядами двох країн було підписано в Посольстві України в Республіці Польща. Підписи на документі поставили посол України в Польщі Андрій Дещиця та посол Монголії в Польщі і за сумісництвом в Україні Немех Батаа.
 
"Сьогодні у Варшаві наші дипломати з монгольськими колегами оновили застарілу українсько-монгольську безвізову угоду. Скасовуємо радянські норми та спрощуємо правила - матимемо повноцінний безвіз 90 днів протягом 180 без будь-яких додаткових форм та вимог", - написав у Twitter міністр закордонних справ України Вадим Пристайко. 
 
Коли саме почне діяти безвіз між Україною та Монголією, не повідомляється.
 
Дещиця уточнив, що Україна вже має безвіз із 88 країнами, а зі спрощеним в’їздом до інших країн – це вже понад 140 країн, передає "Укрінформ".
 
До сьогодні між Україною та Монголією діяла угода 1979 року, яка була підписана між СРСР і Монгольською Народною Республікою, а потім була підтверджена українським урядом. 
"Але відтоді ситуація абсолютно змінилася, змінилися також документи, тобто вона фактично застаріла. Тому ми привели у відповідність до цієї угоди перелік документів, які потрібні для подорожей громадян України і Монголії", сказав Дещиця.
 
Посол Монголії зауважив, щороку близько тисячі громадян України відвідують Монголію з туристичною метою і з метою бізнес-поїздок. Він зазначив, що українські туристи зможуть побачити у Монголії натуральну природу, кочівників, пустелю Гобі, рівнини та Алтайські гори. Дипломат зазначив, що Монголія зацікавлена у співпраці з Україною у сфері сільського господарства і важкого машинобудування. Посол також поінформував, що в Україні зараз проживає 160 громадян Монголії, з яких 110 – це студенти, магістранти, докторанти.
 
Нагадаємо, за три тижні Україна матиме безвіз зі ще однією острівною країною. Від 13 листопада 2019 року розпочинає діяти безвіз між Україною та Домінікою.