28й Міжнародний туристичний салон «Україна» - UITM’2022
Зустрінемось після перемоги! • Україна, Київ, МВЦ, Броварський пр-т, 15

Яким напрямкам надають перевагу українські туристи

news
Згідно зі статистикою онлайн-опитування на майданчику Liga.net, проведеного влітку 2019 року з метою визначити, яким напрямкам надають перевагу українські мандрівники, вдалося з’ясувати, що 63 % з них відвідували країни Азії і планують повернутися ще.
Яким напрямкам надають перевагу українські туристи
Наприклад, за даними казахстанської авіакомпанії «Ейр Астана» за третій квартал 2019 року пасажиропотік з України в Казахстан зріс на 8% у порівнянні з аналогічним періодом 2018 року.
Найпопулярнішими азійськими напрямками серед українців стали Бангкок, Гонконг та Куала-Лумпур. Столиця Таїланду, Бангкок, приваблює туристів не лише буддійськими храмами та багатою культурою, а й насиченим нічним життям. Серед міст Азії, в яких хотіли б побувати українці, респонденти найчастіше називали саме Бангкок. Гонконг вражає гармонійним поєднанням поваги до давніх традицій та шаленого ритму сучасного високотехнологічного міста. Куала-Лумпур є одним із головних бізнес-центрів Азії. Виїхавши за межі столиці Малайзії мандрівник має змогу насолодитись екзотичною природою тропіків.
За даними Всесвітньої туристичної організації ООН, у першому півріччі 2019 року турпотік до країн Азії та Тихоокеанського регіону виріс на 6%, до країн Близького Сходу – на 8%. За інформацією Державної прикордонної служби України, ця тенденція стосується і українців: Азія є другим за популярністю напрямком після Європи. До того ж українці все частіше відвідують Азію не лише задля туризму, але і бізнесу. В майбутньому очікується, що відсоток ділових подорожей тільки зростатиме.

www.utg.net.ua