28й Міжнародний туристичний салон «Україна» - UITM’2022
Зустрінемось після перемоги! • Україна, Київ, МВЦ, Броварський пр-т, 15

Wizz Air оголосив про запуск першого рейсу в "Бориспіль" після 10-річної перерви

news
Цього літа в "Бориспіль" полетить yова дочка лоукостера — Wizz Air Abu Dhabi зі столиці ОАЕ Абу-Дабі.
Wizz Air оголосив про запуск першого рейсу в
"Оголошуючи новий рейс з міжнародного аеропорту Абу-Дабі в міжнародний аеропорт "Бориспіль", Wizz Air Abu Dhabi будує мости між ОАЕ та Україною і доступні варіанти як для ділових поїздок, так і для відпочинку. Ми прагнемо розвивати свою маршрутну мережу в українських аеропортах і розширювати свою діяльність в Україні", - зазначили в прес-службі лоукостера.
 
Голова ради директорів компанії "Майстер-Авіа", яка управляє аеропортом "Київ", Денис Костржевський своєю чергою заявив: "Wizz Air переходить на літаки Airbus А321, які літають з нашого аеропорту з обмеженнями. А з "Борисполя" вони можуть літати без обмежень. І саме далекі рейси, в ОАЕ - це гранична дальність для тих літаків - вони мають виконувати повністю завантаженими пасажирами, вантажем і ще повністю заправленими. З аеропорту "Київ" А321 з повним завантаженням просто не вилітає. Тому авіакомпанія прийняла рішення літати в Абу-Дабі з сусіднього аеропорту", — пояснив Кострежевський.
 
Wizz Air Abu Dhabi є спільним підприємством ADQ, однією з найбільших холдингових компаній в регіоні, і угорської лоукост-авіакомпанії Wizz Air Holdings Plc. З початку діяльності в січні 2021 року Wizz Air Abu Dhabi зараз здійснює рейси за 22 напрямками та продовжує розширювати свою маршрутну мережу.
 
Wizz Air - найбільший лоукост-авіаперевізник в Центральній і Східній Європі. Флот компанія складається зі 137 літаків.
 
Wizz Air і столичний аеропорт
Авіакомпанія перейшла в інший аеропорт української столиці - "Київ" (Жуляни) — навесні 2011 року і відтоді регулярно літала тільки туди.
 
Джерело: УНІАН