28й Міжнародний туристичний салон «Україна» - UITM’2022
Зустрінемось після перемоги! • Україна, Київ, МВЦ, Броварський пр-т, 15

«Паспорти вакцинації» в Україні планують запустити до 1 липня

news
За словами міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, в Україні вже з 1 липня можуть запрацювати «паспорти вакцинації».
«Паспорти вакцинації» в Україні планують запустити до 1 липня
Така інформація з’явилась на сайті Президента України. Міністр цифрової трансформації назвав попередню дату запуску «паспортів вакцинації» – 1 липня – , додавши, що спочатку необхідно синхронізувати дату з відповідними процесами у Європейському Союзі.
 
Кілька днів тому Європейська комісія зазначила, що в ЄС COVID-паспорти також збираються запустити з 1 липня.
 
Раніше український уряд повідомляв про те, що Україна домовилася з Єврокомісією про співпрацю над сумісністю українського та європейського Цифрового сертифіката про імунітет від COVID-19. Цифровий сертифікат ЄС буде підтверджувати, що людина вакцинувалася від коронавірусу, одужала від нього, а також здала тести. Сумісність українського і європейського сертифіката дасть можливість українцям безперешкодно подорожувати Європою.
 
На сайті ОП також сказано, що в Україні щеплення від COVID-19 отримали вже понад мільйон людей. 978 тисяч осіб отримали лише першу дозу вакцини, в той час, як майже 76 тисяч людей закінчили вакцинацію другою дозою.
 
Джерело: Lowcost.ua