28й Міжнародний туристичний салон «Україна» - UITM’2022
Зустрінемось після перемоги! • Україна, Київ, МВЦ, Броварський пр-т, 15

SkyUp виходить на європейський ринок авіаперевезень!

news
Вже восени свій перший рейс зробить не українська, а європейська авіакомпанія SkyUp (наразі назва компанії невідома). Щоб вижити, SkyUp Airlines планує восени відкрити в ЄС власну авіакомпанію. На першому етапі вона виконуватиме чартерні рейси для європейських туроператорів, – йдеться у статті fortes.ua
Зимою 24 лютого пілотам літака SkyUp Airlines забракло 20 хвилин, щоб вивезти останній борт авіакомпанії з України через закрите небо – почалася війна. Інші 10 літаків SkyUp встигла перевезти в Європу (ще чотири судна змусили віддати лізингодавці).
Спочатку це будуть перельоти з країн Балтії, Молдови, Румунії, Польщі, Чехії, Словаччини. Не виключають в авіакомпанії і рейси з Німеччини та Австрії. Основну частку маршрутів складуть традиційні туристичні напрямки, такі як Туреччина та Єгипет. Плюс екзотичні напрямки, такі як Танзанія.
 
Безумовно, значний обсяг рейсів виконуватиметься для нашої групи компаній – туроператора Join Up Baltics, Join UP Romania та Join UP Poland, – розповідає Людмила Слободянюк.
 
Другий етап – з кінця березня 2023 року, коли в авіації починається літній сезон, SkyUp хоче запустити регулярні рейси з країн ЄС.
 
Буде реалізовано давно запланований стратегічний намір – створення повноцінної європейської авіакомпанії, яка оперуватиме в ЄС, – каже Слободянюк.
 
Європейський SkyUp виконуватиме основну частину рейсів за межі ЄС і, як тільки це стане можливим, до України.
 
За словами Слободянюк, вони планують розпочати продаж квитків у листопаді-грудні. До початку нового туристичного сезону хочуть довести кількість літаків до 19 (три отримають наприкінці цього року, ще п’ять – наступного).
 
Європейський ринок не простий для експансії – дуже висока конкуренція, а зростаючі ціни на паливо роблять бізнес погано передбачуваним, вважає ексначальник відділу авіатранспорту Мінінфраструктури Валентин Згурський. Проте асимілювавшись на європейському ринку, накатавши маршрути та отримавши там досвід, після припинення війни вони зможуть швидше за інших українських перевізників відновити польоти в Україну та зайняти провідні позиції, додає Згурський.
 
Джерело: Lowcost Avia